TOP 09 v Moravskoslezském kraji podporuje hendikepované sportovce

22.06.2011

TOP 09 v Moravskoslezském kraji podporuje hendikepované sportovce

V pondělí 20. 6. 2011 zavítal do Bohumína a poté do Karviné zajímavý člověk, hendikepovaný cyklista pan Štefan Pacák. Při vlakové nehodě v roce 1986 mu byly amputovány obě ruce v předloktí. Lékaři je dokázali přišít nazpět a pan Pacák se s obrovským sebezapřením a vůlí zapojil do sportování tělesně postižených, věnuje se alpskému lyžování a cyklistice. Na závodech doma i v zahraničí dosahuje vynikajících výsledků, umístění do první pětky bývá pravidlem.

Pan Pacák se rozhodl netradičním způsobem podpořit krajský sněm TOP 09, který se uskuteční v sobotu 25. 6. 2011 na Čeladné. Jeho cesta na kole bude trvat celý týden a postupně navštíví města, kde má TOP 09 své místní a regionální organizace.

V Bohumíně jej přivítali členové místní organizace a také zastupitel za TOP 09 pan Pavel Srniček, který panu Pacákovi předal na památku knihu o historii Bohumína.

V Karviné na pana Pacáka čekali členové místní organizaceTOP09 Karviná Andrea Šotkovská, Mgr. Milada Tomalová, Roman Farář, Vašek Nouzovský, Ing. Libor Madecki, Pavel Fabián a předseda TOP09 v Karviné Ing. Martin Ferfecki.

Poslední etapa se pojede v sobotu 25. 6. a bude zakončena na Čeladné u hotelu Miura v době konání krajského sněmu, který pan Pacák příjde osobně pozdravit. Týdenní putování odstartoval na Čeladné její starosta a úřadující předseda krajské organizace TOP 09 pan Pavol Lukša.

V sobotu pana Pacáka přivítají na Čeladné všichni delegáti sněmu a hosté, kterými budou ministr financí pan Miroslav Kalousek a ministr práce a sociálních věcí pan Jaromír Drábek.